It-hjælpemidler

I undervisningen arbejder jeg ikke kun med læsning og stavning. Jeg arbejder også målrettet på at gøre eleven fortrolig med relevante it-hjælpemidler. Hjælpemidlerne gør det muligt at følge med fagligt i skolen, på trods af at man har udfordringer med læsning og skrivning. Hjælpemidlerne gør det også nemmere at arbejde selvstændigt med skoleopgaver, uden at man hele tiden er nødt til at bede sine klassekammerater eller forældre om hjælp.

Jeg inddrager de medier, som vil være til størst gavn for det enkelte barn, og som barnet godt kan lide at arbejde med. Jeg har erfaring med støtteprogrammerne CD-ord, AppWriter og IntoWords samt med diverse apps og plugins til PC, tablets, iPhone og Android.

Min erfaring er, at det er en stor støtte for barnet, hvis forældrene bliver i stand til at hjælpe med it. Derfor er det en god idé, at forældrene deltager i undervisningen mindst én gang – og gerne flere gange. På den måde får du indblik i, hvordan dit hjælpemidler fungerer, så barnet ikke er alene om at løse problemet, hvis teknikken driller.

 

 

Det siger forældrene:

Ditte er en fantastisk kompetent lærer, som med stor tålmodighed og mildhed får sin elev til at vokse. Ditte er fagligt meget velfunderet, og med sin menneskelige indsigt og empati var hun hurtigt i kontakt med vores datter og afkodede hendes vanskeligheder og niveau. Vores datter følte sig tryg med det samme og så frem til undervisningen med Ditte, som i høj grad har styrket hendes læsning og anvendelsen af hjælpemidler.
Ditte er meget engageret i, at eleven får bedst mulige støtte. Jeg deltog i undervisningen til slut i forløbet, hvilket viste sig at være en fordel, så jeg bedre kan støtte læsning og skrivning i fremtiden. Jeg kan på det varmeste anbefale Ditte.

Line

Mor til Sofie, 4/6-2020

Læs flere udtalelser her.